0 Apartmaji na Hvaru ob morju - Apartma Zavala Hvar

APARTMAJI

Apartma1 - za 4 osebepodrobnosti >>


Apartma2 - za 4 osebepodrobnosti >>


Apartma3 - za 2 osebipodrobnosti >>

Lokacija apartmajev

Če želite počitnice preživeti daleč od hrupa in gneče, uživati v obilici sonca, se okopati v kristalno čistem morju, vas vabimo v naše apartmaje, na južno stran otoka Hvar, v vasico Zavala, do koder še ni segel množični turizem.

Otok Hvar je najbolj sončni jadranski otok, mednarodno priznan kot eden izmed desetih najlepših otokov. Takoj po prihodu na otok, vas bo sprostil prijeten vonj po boru, sivki, rožmarinu, oljkah in številnih drugih, tudi zdravilnih rastlinah.

Do Otoka Hvar vas iz Splita ali Drvenika pripelje trajekt Jadrolinija, lahko pa se odločite za hidroplan, ki večkrat dnevno prileti v mesto Jelsa.

Zavala je od najbližjega mesta Jelsa oddaljena 7 km. Pot vodi skozi tunel, skozi katerega ne morejo avtobusi in avtodomi. Zgradili so ga leta 1960. V Zavali se nahaja majhna trgovina, pekarna, restavracija, kjer boste uživali v specialitetah domače kuhinje in svežih ribah, ter zraven popili kakovostno vino iz prelepih okoliških vinogradov, prav tako boste ob morju lahko posedeli v bifeju in popili osvežilno pijačo.

Za kopanje in poležavanje si lahko izbirate med številnimi večjimi ali manjšimi peščenimi plažami skritih v zalivčkih ali pa se z čolnom odpravili na bližnji otok Ščedro. Ob obali je skoraj 3 km dolga pot, ki je primerna za sprehod ali tek. Tudi surfarji bodo prišli na svoj račun, ko popoldan zapiha maestral.

Zgodaj zjutraj ali proti večeru, ko se malo ohladi, se lahko odpravite na hrib Sv. Ante nad Zavalo, obiščete Sveto Nediljo, kjer se nahajajo najlepši vinogradi sorte Plavac, nad vasjo si v špilji lahko ogledate ostanke avguštinskega samostana iz 15.stoletja ali pa se povzpnete na najvišji vrh Hvara, na Sv. Nikolo, od koder imate prekrasen pogled na Paklene otoke, otoke Brač, Ščedro, Pelješac, Korčulo, Vis in Lastovnjake, ob lepem vremenu pa tudi oddaljen otok Sušac. Vredna ogleda je tudi ena najlepših avtohtonih vasi na Hvaru, Humac in Gračeva špilja. Otok je v spomladanskem in jesenskem času poznan po planinarjenju in kolesarjenju.

Tudi zabave in prireditev je v poletnih mesecih na otoku obilo, zato vam nikoli ne bo dolgčas.

Obiščite nas in se prepustite čarom otoka, ki vas ne bo pustil ravnodušne. Še več, veseljem se boste vrnili.


Koristno

Kdaj plujejo trajekti, v katero restavracijo je dobro zaviti, kakšno vreme bomo imeli, kje so dobre plaže, kje so marine in črpalke, po katerih rutah je najlepše pluti, na koga se lahko obrnem v primeru težav, kako se moram obnašati na morju? Vse to in še več lahko izveste na povezavi koristne informacije.

VEČ

Galerija slik

Vsi naši čolni so opremljeni in vedno pripravljeni za plovbo. Poleg osnovnih potrebščin, kot so rešilni jopiči, signalne rakete, prva pomoč, so v opremi tudi vesla, ležalne blazine.
Lahko pa si omislite tudi smuči za smučanje na vodi, boarde ali tube za še večje uživanje na morju. Slike čolnov si lahko ogledate v galeriji slik.

VEČ

Apartmaji

Če želite počitnice preživeti daleč od hrupa in gneče, uživati v obilici sonca, v kristalno čistem morju, vas vabimo v naše apartmaje, na južni strani otoka Hvar, v vasico Zavala, do koder še ni segel množični turizem.VEČ
00386 41 638 314